Geen wintersport, wel buitensport

Vandaag, een jaar geleden, stond u wellicht bovenaan de piste in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk om lekker een weekje in de sneeuw te skiën of snowboarden. Nu is dat geen optie. Alleen bewegen blijft belangrijk. Daarom geven wij een aantal goede alternatieven om toch dat ski- en snowboard gevoel te krijgen en tegelijk lekker in beweging te blijven.

Waarom is buiten sporten in de winter gezond?

Het aanzetten tot sporten in de winter is lastiger dan in de zomer. Laat staan buiten sporten in de kou. Toch kunt u er extra veel baat van hebben om in de winter buiten te gaan sporten. 

Buiten sporten geeft meer dan dat het kost.

Door het koude weer is het natuurlijk erg verleidelijk om lekker binnen bij de kachel te blijven en minder actief te zijn. Maar het zorgt ervoor dat uw energielevel daalt, waardoor de motivatie om te gaan sporten nog minder wordt. Toch moet u even doorzetten! Want het geeft u meer dan dat het u kost. Door het sporten wordt het stofje endorfine in uw hersenen aangemaakt. Dat stofje, ook wel gelukshormoon genoemd, geeft u meer energie en een goed gevoel.

U verhoogt uw weerstand met buiten sporten.

In de winter is de kans natuurlijk groter om een griepje op te lopen. Doordat u veel meer binnen zit, vermindert uw weerstand. Als u dan die enkele keer naar buiten gaat, zal de kou direct effect op uw lichaam hebben. Door buiten te sporten, bouwt u deze weerstand op en krijgt uw weerstand een boost.  

U verbrandt meer calorieën als je buiten sport in de winter.

Een ander voordeel is dat u meer calorieën verbrandt in de winter. Doordat het kouder is, moet uw lichaam harder werken om zich op te warmen. Dit zorgt ervoor dat de calorieën veel sneller verbrand worden. 

TIP: Zorg voor een goede en lange warming-up, zodat al uw spieren helemaal opgewarmd zijn. Zo voorkomt u blessures. 

Wat zijn alternatieven om buiten te sporten?

Hardlopen, fietsen, skeeleren en wandelen zijn natuurlijk  goede manieren om buiten te sporten. Hierbij kunt u zelf de afstand en intensiteit bepalen en u bent niet afhankelijk van anderen. Wel is het leuk om het met iemand samen te doen, zo verhoogt u de motivatie om lekker naar buiten te gaan. 

Mist u toch dat snowboarden? Een goed alternatief voor het snowboarden is  bijvoorbeeld longboarden. Met longboarden kunt u lange afstanden afleggen en u maakt gelijkmatige bewegingen net zoals bij snowboarden. De sneeuw moet u er wel even bijdenken. 

Heeft u begeleiding nodig bij het (buiten) sporten? Fysio Team Hoorn kan u hierbij helpen. 

Bij Fysio Team Hoorn kunnen wij u helpen om verantwoord te gaan sporten. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0229-233560, te mailen naar info@fysioteamhoorn.nl of vul ons contactformulier in.

Naar het overzicht
Wat u moet weten!
Vorige Volgende
Acute en chronische rugklachten: Wat is het verschil?

Acute en chronische rugklachten: Wat is het verschil?

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem dat in het dagelijks leven voor veel beperkingen kan zorgen. Over het algemeen kunnen rugklachten in twee categorieën worden opgedeeld: acute rugklachten en chronische rugklachten....

Lees meer »

Actief ouder worden: tips voor een gezond en vitaal pensioen

Actief ouder worden: tips voor een gezond en vitaal pensioen

Na jaren hard werken kunt u gaan genieten van een welverdiend pensioen. Hoe fitter u bent, hoe meer u uit uw pensioen kunt halen. Maar hoe gaat u fit uw pensioen in? In deze blog delen we praktische tips en adviezen, zodat u fysiek...

Lees meer »

Terug in beweging: 6 tips om te sporten na een blessure

Terug in beweging: 6 tips om te sporten na een blessure

Blessures komen voor in allerlei soorten en maten. Van een tennisarm tot een verzwikte enkel. U moet goed herstellen van een blessure om daarna weer pijnvrij te kunnen sporten en om een nieuwe blessure te voorkomen. Maar hoe raakt...

Lees meer »

Wereld ALS dag, wat is het en wat zijn de gevolgen van deze ziekte?

Wereld ALS dag, wat is het en wat zijn de gevolgen van deze ziekte?

Op ALS dag staan we stil bij deze ziekte en haar gevolgen. Wereldwijd overlijden er jaarlijks zo’n 123.000 mensen aan deze ziekte. Het is ingrijpend voor zowel de getroffenen als hun naasten. In deze blog gaan we dieper in op...

Lees meer »

Wist u dat: Tai chi kan helpen bij knieartrose?

Wist u dat: Tai chi kan helpen bij knieartrose?

Hoewel Tai Chi oorspronkelijk als vechtkunst is ontstaan, worden de bewegingen voornamelijk gevolgd om harmonie te creëren tussen lichaam en geest. Inmiddels blijkt dat Tai Chi ook een positief effect heeft op mensen met knieartrose....

Lees meer »

Stel ons uw vraag!

Klik op de kaart voor de route
© 2024 Fysio Team Hoorn
Terug naar boven