Terug in beweging: 6 tips om te sporten na een blessure

Blessures komen voor in allerlei soorten en maten. Van een tennisarm tot een verzwikte enkel. U moet goed herstellen van een blessure om daarna weer pijnvrij te kunnen sporten en om een nieuwe blessure te voorkomen. Maar hoe raakt u weer gemotiveerd om te gaan sporten nadat u hersteld bent van een blessure? In deze blog leest u zes tips voor het sporten na een blessure.

 

Stel realistische doelen

Het is erg verleidelijk om meteen weer op volle kracht te gaan sporten nadat u een blessure heeft gehad. Echter is het belangrijk dat u juist rustig aan begint met sporten. Stel daarom niet te ambitieuze doelen. Het is belangrijk dat u eerst weer fit en sterk wordt voordat u aan uw grote doelen gaat beginnen.

 

Zorg voor een gezonde levensstijl

Een gezonde leefstijl kan bijdragen aan een snel en effectief herstel na een blessure. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende rust, slaap en een gezonde voeding. Op deze manier geeft u uw lichaam de energie die het nodig heeft om te herstellen. Het is belangrijk om slechte gewoonten, zoals overmatig alcoholgebruik en roken te vermijden, dit vertraagt het herstelproces. Houd deze gezonde leefstijl vast als u weer gaat sporten. Zo kunt u snel weer optimaal presteren.

 

Bouw langzaam op na een blessure

Het is begrijpelijk dat u na het herstel van een blessure meteen weer op het oude niveau wil sporten als voorheen. Toch is het belangrijk om geduldig te zijn en het sporten weer geleidelijk op te pakken. Zo voorkomt u niet alleen overbelasting, maar vermindert u ook de kans dat de blessure weer opspeelt. Hierdoor wordt u uiteindelijk sterker en gezonder.

 

Probeer een nieuwe sport

Soms kunt u uzelf moeilijk motiveren om weer te beginnen met het sporten na een blessure. Het kan dan helpen om een nieuwe sport te proberen. Het kan zorgen voor nieuwe motivatie en u traint verschillende spiergroepen, waardoor u sterker wordt. Last van uw pols? Geen probleem! U kunt altijd gaan fietsen of zwemmen. Zo geeft u de blessure rust, maar kunt u toch fit blijven. Zo kunt u ook tijdens een blessure sterk blijven.

 

Zorg voor een goede warming up na een blessure

Een warming up is een essentieel onderdeel van uw sportactiviteit. Door actief uw spieren op te warmen, helpt het uw spieren om tijdens een training met hoge intensiteit beter te presteren. Door een warming-up komt ook de bloedsomloop in de spieren geleidelijk op gang, wat ervoor zorgt dat u minder snel blessures oploopt. U verkleint ook de kans dat er verrekkingen en scheurtjes ontstaan in de spier.

 

Fysiotherapie bij een blessure

Heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten? Het is belangrijk dat u hier goed van herstelt. Dit zorgt ervoor dat u na uw blessure weer pijnvrij kunt sporten en het zorgt ervoor dat u minder snel nieuwe blessures oploopt. Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen met herstellen na een blessure. Zij zorgen ervoor dat u weer zorgeloos kunt sporten! Dit doen ze bijvoorbeeld door spierkracht en bewegingsvrijheid te verbeteren en door medical taping. 

 

Afspraak maken bij een van onze fysiotherapeuten?

Heeft u een blessure opgelopen? Dan kunt u een afspraak maken bij een van onze fysiotherapeuten. Samen zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk van uw blessure afkomt en pijnvrij kunt sporten! U kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar info@fysioteamhoorn.nl, te bellen naar 0229-233-560 of door het contactformulier in te vullen op onze website.

Naar het overzicht
Wat u moet weten!
Vorige Volgende
Acute en chronische rugklachten: Wat is het verschil?

Acute en chronische rugklachten: Wat is het verschil?

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem dat in het dagelijks leven voor veel beperkingen kan zorgen. Over het algemeen kunnen rugklachten in twee categorieën worden opgedeeld: acute rugklachten en chronische rugklachten....

Lees meer »

Actief ouder worden: tips voor een gezond en vitaal pensioen

Actief ouder worden: tips voor een gezond en vitaal pensioen

Na jaren hard werken kunt u gaan genieten van een welverdiend pensioen. Hoe fitter u bent, hoe meer u uit uw pensioen kunt halen. Maar hoe gaat u fit uw pensioen in? In deze blog delen we praktische tips en adviezen, zodat u fysiek...

Lees meer »

Terug in beweging: 6 tips om te sporten na een blessure

Terug in beweging: 6 tips om te sporten na een blessure

Blessures komen voor in allerlei soorten en maten. Van een tennisarm tot een verzwikte enkel. U moet goed herstellen van een blessure om daarna weer pijnvrij te kunnen sporten en om een nieuwe blessure te voorkomen. Maar hoe raakt...

Lees meer »

Wereld ALS dag, wat is het en wat zijn de gevolgen van deze ziekte?

Wereld ALS dag, wat is het en wat zijn de gevolgen van deze ziekte?

Op ALS dag staan we stil bij deze ziekte en haar gevolgen. Wereldwijd overlijden er jaarlijks zo’n 123.000 mensen aan deze ziekte. Het is ingrijpend voor zowel de getroffenen als hun naasten. In deze blog gaan we dieper in op...

Lees meer »

Wist u dat: Tai chi kan helpen bij knieartrose?

Wist u dat: Tai chi kan helpen bij knieartrose?

Hoewel Tai Chi oorspronkelijk als vechtkunst is ontstaan, worden de bewegingen voornamelijk gevolgd om harmonie te creëren tussen lichaam en geest. Inmiddels blijkt dat Tai Chi ook een positief effect heeft op mensen met knieartrose....

Lees meer »

Stel ons uw vraag!

Klik op de kaart voor de route
© 2024 Fysio Team Hoorn
Terug naar boven